Hakkımızda

7 Aralık 2009 tarihinde tokat Reşadiye'de bir terör saldırısı gerçekleşti. Sazak Karakolu'na dönen askeri araca Kürtçü teröristler tarafından açılan ateş sonucu 7 askerimiz şehit oldu. Kurucu genel başkanımız Uğur Turgut ve 4 arkadaşı şehit askerlerimizi anmak adına İstanbul Esenyurtta bir etkinlik geçekleştirmeye karar verdiler. Akşam saatlerinde Esenyurt cumhuriyet meydanına çıktılar. Uğur Turgut yazılı basın açıklamasını okumaya başladığında sesi duyan kalabalık toplanmaya başladı ve etkinlik sonunda meydanda yaklaşık 100 kişi olmuştu. Bunun üzerine bağımsız bir hareket başlatmaya karar veren 5 arkadaş oluşumun adına, BAĞIMSIZ VATANSEVERLER dediler ve -HERKESLEŞMEYECEĞİZ- Ssözünü felsefe edindiler.

Hareketimizin İstanbul’da başlaması bir şans gibi görünse de Esenyurt gibi etnik karışıklığın olduğu bir yerde baş vermesi büyük bir şanssızlıktı. Burada Türkçülük davası gütmek, hele bir de herhangi bir parti veya oluşuma bağlı olmadan radikal bir duruş ile bunu yapmak neredeyse felakete çağrı yapmak gibi bir durumdu.

2012 yılına kadar bağımsız vatanseverler olarak duruşundan taviz vermeden çok etkin olmasa da etkinlik ve sokak hareketlerine ağırlık verildi. 2012 yılının başlarında Esenyurt, Avcılar ve Beylikdüzü ilçelerinde sesi duyulan bağımsız vatanseverler bir isim değişikliğine gitti ve adını SİYAH SANCAK olarak değiştirme kararı aldı. Hareketimiz 2012-2016 yılları arasında siyah sancak adıyla türlü etkinlikler gerçekleştirdi ve hatta genel olarak büyük örgütler tarafından gerçekleştirilen ve ses getiren etkinliklerin de fitini ateşledi diyebiliriz.

2018 yılında bir teşkilattan birleşme teklifi alan örgütümüz yönetim kararı ile bu teşkilatın Esenyurt ilçe başkanlığını alarak kendi adından vazgeçti.

Ne yazık ki birleşme sonrası teşkilat fazla sürmeden genel merkez yönetimince dağıtıldı. Bunun üzerine Uğur Turgut yeni yönetim kadrosu ile 2016 yılının sonlarına doğru yeniden bir oluşum topladı adına ise GÖKBÖRÜ BUDUN dedi.

Dernekleşme aşamasında isim olarak kullanılması üzere yönetim BÖRÜ BUDUN TÜRK KÜLTÜRÜ, TARİHİ VE TÖRESİ YAŞATMA DERNEĞİ adında kara kılmış olsa da kullanılacak olan isim Gökbörü budun teşkilatı olacaktı. Zamanla telaffuzunda sorunlar yaşanmaya başlanınca BÖRÜ BUDUN TÜRKÇÜ ÖRGÜT adının kullanılmasında karar kılındı.

Tarih 2019 ve BÖRÜ BUDUN TÜRKÇÜ ÖRGÜT İLK TEMSİLCİLİĞİNİ ANKARADA VERDİ…

İlk temsilciliğin verilmesinin ardından Ankara’ya genel merkez yönetimi bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret sonrasında adını geniş çevrelere duyurmayı başaran örgütümüz. Arka arkaya KAYSERİ, ADANA, MANİSA, SAMSUN, SİVAS, ŞANLIURFA, GAZİANTEP VE KAHRAMANMARAŞTA TEMSİLCİLİKLER VERMEYE BAŞLADI.

DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN HAYDİ SOKAĞA! ADINDA BAŞLATTIĞI ETKİNLİKLER SİLSİLESİ İLE DE ADINI TÜM TÜRKÇÜ CAMİAYA DUYURDU.

Türkiye genelinde 5 ilde eş zamanlı etkinlikler gerek ulusal gerek uluslararası medyada yer buldu. Aynı yılın ortalarında BÖRÜ BUDUN DERGİSİ yayın hayatına başladı. Derginin çıkması ve BÖRÜ BUDUNUN engellenemez ve önü alınamaz büyüyüşü siyasi çevrelerce korku oluşturmuştu. İlk olarak Kayseri de il temsilcimiz polis baskını ile göz altına alındı, Ankara ve ardından Gaziantep temsilcilerimiz ciddi baskılara maruz kalıyor ve mecburen ayrılmak durumunda bırakılıyordu. Genel merkez yönetiminde de bir tedirginlik oluşmuş genel başkanımız Uğur Turgut tam manasıyla yalnızlaştırılıyordu.

Son nokta ise İstanbul/Büyükçekmece’de bulunan Tüyap fuar merkezinin önünde 2’inci Göktürk devleti bayrağının göndere çekilmesi oldu.

Kapanan temsilcilikler, geri adım atmak zorunda kalan yöneticiler, arka arkaya açılan davalar. Nihayetinde gücünü kaybetme seviyesine gelmiş bir bozkurt başlı sancak.

2020 yılında tüm inancı ve son kuvvetiyle ayağa kalkan genel başkanımız uğur Turgut yönetim kadrolarını yeniden oluşturdu. 2021-2022 yılları arasında daha az faaliyet daha çok teşkilatlanmaya yönelik çalışmalar yapıldı.

BÖRÜ BUDUN ÖRGÜTÜ YENİ OLUŞAN KADROSU İLE ŞİMDİ DAHA ETKİN FAALİYETLERİN PLANLAMASINI YAPIYOR.

YOLA ÇIKARKEN -HERKESLEŞMEYECEĞİZ- DİYEN Uğur Turgut önderliğinde BÖRÜ BUDUN asla herkesleşmedi.